Gode råd 2. bemærk Der er 3 sider her

Sådan lærer du hunden at være alene hjemme

Hunden er et flokdyr. Derfor er den fra naturens side ikke særlig godt rustet til at være alene hjemme, men det kan den lære. Det går lettest, hvis den på det nærmeste får det ind med modermælken.

Af Rie Jerichow | Foto: Colourbox | 20. januar 2013

Lav gerne hundens kurv om til en lille rede og giv den måske en ’sutteklud’, for eksempel en T-shirt, der dufter af dens mennesker.

Nogle hunde er bedre til at være alene

En lille selskabshund er avlet til at være selskabelig og meget sammen med sin ejer. Så det er egentlig ikke så mærkeligt, at den kan blive meget utryg, hvis den hver dag bliver overladt til sit eget selskab i mange timer.

»Men selv inden for de enkelte racer kan der være store forskelle. For nogle hunde falder det fuldstændigt naturligt at være alene hjemme, fordi de har en stærk psyke. De er ikke spor nervøse og lægger sig bare til at sove. For andre hundeindivider kan det være et stort problem, som ofte falder tilbage på ejerens opdragelse af hunden,« siger dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen, der har speciale i familiedyr.

»Hvis hunden er stærkt knyttet til sin ejer og for eksempel får lov til at sove i sengen, kan hunden for eksempel have svært ved at håndtere, at ejeren pludselig går sin vej. Det giver hunden en regulær separationsangst. Derfor er det en god idé at få hunden lidt på afstand, når man er hjemme hos den,« siger hun.

Dyrlægens bedste råd til hunde, der skal være alene

  • Så snart man får den lille hvalp hjem, skal man begynde at træne den i at være alene. Derfor er det en god idé at få sin hundehvalp, mens man har ferie – vel vidende, at man inden længe skal tilbage på arbejde, hvor hunden skal være alene i flere timer.

  • Begynd med at træne den lille hvalp til at være alene i sin kurv. Derefter til at være alene i et rum, mens man går ud. Så kan man gå uden for døren i kort tid ad gangen og komme ind igen. Langsomt øger man det interval, man er væk.

  • Sørg for, at hunden er velstimuleret, når man går fra den. Det er bedst, hvis hunden på det nærmeste føler det som lidt af en befrielse, fordi den har brug for at slappe af og er så træt, at den ikke gider lege mere.

  • Giv den noget rart at spise som for eksempel et griseøre. Lav dens kurv om til en lille rede og giv den måske en ’sutteklud’, for eksempel en T-shirt, der dufter af dens mennesker.

  • Hvis man har et seriøst alene-hjemme-problem, er det en god idé at få professionel hjælp. Også her er nøgleordet træning.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Nyeste kommentarer

13.09 | 13:54

Hej har du nogen planlagte kuld på vej?

19.07 | 21:02

Hei! Har nå søkt «overalt» i to år etter min nye BC-venn…. uten hell...

13.06 | 11:50

Hej Rita - sikke en køn hundepige og hun ser så dejligt ud, så roli...

19.05 | 07:02

Hej Ramon. Har du et tlf nr jeg kan kontakte dig på? el du kan kontakte ...