Pelspleje

Børsters anvendelse

Alt du bør vide om hundebørster

af  | mar 18, 2021 | Pelspleje | 2 Kommentarer

Hvilken børste skal du vælge?

Når det kommer til valg af hundebørster og hundekamme findes der mange muligheder. Det kan godt være lidt af en jungle at finde frem til den rigtige børste, der passer til din hunds race.

Typer af hundebørster:

Pigbørste med stålpigge

Særdeles god til lang pels og børstning af selve kroppen. Piggenes spidser er afrundede og er derfor meget skånsomme. Kan anbefales til alle hunderacer store som små. Anbefales særligt til lang pels, glat samt krøllet pels.

Børste med vildsvinehår

Børster med vildsvinehår kan især anbefales til fin pels, men kan anvendes til alle racer. Vildsvinehårene har en særlig evne til at fordele det naturligt forekommende fedt i pelsen, og gøre pelsen glansfuld. Modvirker desuden statisk elektricitet. Fantastisk som afsluttende børste.

Børste med mix af svinehår og nylonpigge

Denne børste kombinerer de gode egenskaber fra både svinehårsbørsten og nylonbørsten. Pelsen gennemredes grundigt, det naturlige fedtlag fordeles og resultatet bliver en smuk, fyldig pels. Kan også anbefales til korthårsracer, der får en smuk, glansfuld pels. Rigtig fordelagtig på hundeudstillingen.

Børste med nylonpigge

Nylonpiggene er bløde og kommer med og uden dupper for enden. Gennemreder blidt pelsen, mens huden masseres, når børsten anvendes, og der slides ikke på pelsen. Dette er en af de mere skånsomme hundebørster.

Karte m/u dupper

Karter er særdeles gode til at udrede filtre med på grund af deres form og de mange pigge. Karter med dupper er mere skånsomme mod huden, end karterne uden. Mindre karter er gode til detaljearbejde og at komme ind i f.eks. armhuler og steder, hvor det ellers er svært at komme til at børste.

Børste med træpigge

God som skånsom udredningsbørste, og desuden som massagebørste. De afrundede lidt kraftigere pigge forøger blodomløbet i huden, hvilket giver sund hund og dermed pels.

Strigle

Strigler anvendes oftest til korthårsracer for at minimere fældning især. Striglen fjerner løse hår.

Typer af hundekamme

Dobbelt kam

Fordelen ved en dobbelt stålkam er at du har en fin og en grov side. Stålkammens pigge gør pelsen glansfuld, samtidig med at du får fjernet filtre. Afslører desuden eventuelle oversete filtre.

Tættekam

En tættekam er, foruden at være god til at afsløre lopper og andet utøj, genial til at rede pelsen i hundens hovede og fjerne eksempelvis søvn fra hundens øjne.

Touperkam

Giver ekstra fylde til pelsen. Anvendes særligt til udstilling.

Rullekam

En rullekam er defineret ved at den har rullende tænder, som slider mindre på pelsen end en almindelig kam. En rullekam med lidt bredere mellemrum mellem tænderne er desuden en formidabel kam til den afsluttende gennemredning, da den afslører eventuelle oversete filtre.

Nålkam

Perfekt til opsætning af hårtop eller at skabe en smuk og perfekt skilning på ryggen på langhårsracer.

Hornkam

Meget skånsom kam der ikke knækker pelsen. Hornkamme modvirker desuden statisk elektricitet i pelsen. Bruges i filtfri pels.

Nyeste kommentarer

13.09 | 13:54

Hej har du nogen planlagte kuld på vej?

19.07 | 21:02

Hei! Har nå søkt «overalt» i to år etter min nye BC-venn…. uten hell...

13.06 | 11:50

Hej Rita - sikke en køn hundepige og hun ser så dejligt ud, så roli...

19.05 | 07:02

Hej Ramon. Har du et tlf nr jeg kan kontakte dig på? el du kan kontakte ...