Forårsblomster giftige

Giftige planter

Lånt fra Anicure

Pas på forårsblomsterne!

5. april 2018

Mange forårsblomster indeholder giftstoffer i både stængel og løg, og derfor farlige for både hund og kat.

I denne artikelSymptomerForebyggelse

Foråret betyder også et væld af fine forårsblomster. Blomster der betyder at vi går imod lysere og varmere tider. Fælles for mange af disse blomster er dog, at de er giftige for vores hunde og katte og forgiftning kan have dødelig udgang for kæledyret.

Giftige forårsblomster er blandt andet:

Påske- og pinseliljerLiljekonvallerErantisAnemonerVintergækker

De smukke forårsblomster indeholder giftstoffer i både stængel og blomsterløg. Derfor er hunde, og særligt nysgerrige hvalpe, udsatte hvis de kommer i kontakt med giftstofferne. Det kan blandt andet ske ved at de graver løgene op og tygger i dem. Bare 15 gram af løget fra en påskelilje er nok til at dræbe en middelstor hund!

Katte vil typisk tygge i stænglerne på blomsterne, og her er giften mindre koncentreret. Men da katten også er mindre størrelsesmæssigt, skal der mindre til at give symptomer på forgiftning.

Du kan se en længere liste over giftige og hundesikre planter her.

Symptomer

Symptomerne på forgiftning hos både hund og kat, er:

SavlenOpkastDiarréMavesmerterSvimmelhedRastløshedØget drikkelystLammelser og kollaps

Symptomerne kan variere afhængigt af giftens styrke og mængde, og dyret. Har dit dyr spist giftige planter, eller har det symptomer på forgiftning, så kontakt straks din dyrlæge. Hvis det er kort tid siden at dyret har spist planterne, kan man give brækmiddel. Hvis det er længere tid siden behandler man typisk symptomatisk.

Forebyggelse

Sørg for at du ikke har opgravede løg liggende tilgængelige for din hund eller kat på jorden. Har du en hund, der elsker at grave, så kan du hegne dine løg ind med et have hegn.

Indendørs kan du sørge for at vaser med forårsblomster ikke er tilgængelige for hunde og katte. Giv samtidig gerne din kat alternativer at tygge i - eksempelvis kattegræs. Kattegræs er godt for fordøjelsen og aktiverer din kat.

Nyeste kommentarer

13.09 | 13:54

Hej har du nogen planlagte kuld på vej?

19.07 | 21:02

Hei! Har nå søkt «overalt» i to år etter min nye BC-venn…. uten hell...

13.06 | 11:50

Hej Rita - sikke en køn hundepige og hun ser så dejligt ud, så roli...

19.05 | 07:02

Hej Ramon. Har du et tlf nr jeg kan kontakte dig på? el du kan kontakte ...